22 kaštieľov a zámkov pre rozprávkovú svadbu na západnom Slovensku

Milé nevesty, prinášame vám ten najväčší zoznam kaštieľov a zámkov na západnom Slovensku, v ktorých bude vaša svadba vyzerať ako z rozprávky. Najviac zachovaných kaštieľov a zámkov nájdeme na západe Slovenska. Všetky už, pravdaže, majú za sebou či už väčšiu, alebo menšiu rekonštrukciu, no stále si uchovali svoje osobité čaro.

Rovnaký zoznam sme pripravili aj pre kaštiele a zámky na svadbu na strednom Slovensku.

Park Hotel Tartuf

Súčasťou komplexu Park Hotel Tartuf je známy Beladický kaštieľ, ktorý je zaradený medzi národné kultúrne pamiatky. Hotelová reštaurácia má kapacitu 40 hostí, no tento počet viete zvýšiť vďaka terase a v historických salónoch kaštieľa viete privítať až 100 svadobčanov. V prípade letnej svadby môžete využiť krásny park alebo vonkajší altánok.

Park Hotel Tartuf

Art hotel Tomášov

Art hotel Tomášov nájdete iba 20 km od centra Bratislavy na okraji obce Tomášov. Areál kaštieľa sa rozprestiera uprostred rozľahlého anglického parku. Ak plánujete svadbu s väčším počtom hostí, Art hotel Tomášov môže byť pre vás ideálne miesto, pojme totiž až 350 hostí. Svoj manželský sľub si môžete povedať v brezovom altánku, pod holým nebom v parku, v kaplnke Anjelov strážnych alebo v historickej Jeszenákovej sále.

Art Hotel Kastiel

Castel Mierovo

Kaštieľ Castel Mierovo sa nachádza približne 30 km od Bratislavy. Oplýva klasicisticko-barokovými prvkami a krásnymi novo zrekonštruovanými interiérovými priestormi. Kaštieľ predstavuje ideálne miesto na modernú svadbu v stane alebo výnimočnú hostinu na letnej terase.

Kastiel Mierovo

Chateau Appony Oponice

K ďalším obľúbeným svadobným lokalitám na západnom Slovensku patrí renesančný kaštieľ Chateau Appony. Nájdete ho medzi Nitrou a Topoľčanmi pod úpätím Tribečského pohoria v malej dedinke Oponice. V interiéri vás ohúria historické komnaty či jedinečná baroková knižnica. Okolie kaštieľa však nijak nezaostáva, tvorí ho deväťhektárový park so vzácnymi drevinami a parkovým jazierkom. Asi päť minút od kaštieľa sa nachádza aj miestny kostol, v ktorom je možné vykonať cirkevný obrad.

Chateau Appony

Chateau Béla

Chateau Béla sa nachádza v čarovnom prostredí malebnej dedinky Belá na južnom Slovensku neďaleko maďarských hraníc. Predstavuje miesto, kde sa stretáva luxus a tradícia. Kaštieľ vám ponúka niekoľko salónikov a každý má svoj jedinečný charakter. K dispozícii je vám aj letná terasa a romantické záhrady kaštieľa.

Chateau Bela

Zámok Topoľčianky

Zámok Topoľčianky je zachovalý klasicistický kaštieľ obklopený rozsiahlym anglickým parkom, ktorý poskytuje oázu kľudu a pokoja. V kaštieli sa postarajú o civilný aj cirkevný obrad a na svadobnú hostinu môžete využiť reštauráciu s terasou.

Zamok Topolcianky

RVS Kaštiel Studené

V kaštieli Studené vás privíta história odetá v modernom elegantnom štýle. Pre mnohých je atraktívny aj vďaka jeho výhodnej polohe, náchádza sa totiž len pár minút cesty z Bratislavy, v obci Most pri Bratislave. V kaštieli je vám k dispozícii zimná záhrada či vonkajší altánok v parku.

RVS Kastiel Studene

Kaštieľ Mojmírovce

Barokovo-klasicistický kaštieľ Mojmírovce z 18. storočia obklopený anglickým parkom je ideálnym miestom pre usporiadanie väčšej hostiny. Svadobné priestory poľahky privítajú 300 hostí v priestoroch kaštieľa i pod holým nebom. Dominantou kaštieľa je Chodba tolerancie, Ikonový salón, salón rodáka z Mojmíroviec, grófa Grassalkoviča, kedysi najslávnejší žrebčín Uhorska jedinečne prebudovaný na kongresovú sálu a 300-ročná vínna pivnica, ktorú môžete využiť pre komornejšiu oslavu pre 24 – 50 hostí.

Kastiel Mojmirovce

Bojnický zámok / Bojnický dvor

Bojnický zámok je známa svadobná lokalita na západnom Slovensku. Areál Bojnický dvor sa náchádza v bezprostrednej blízkosti Bojnického zámku a poskytuje hneď niekoľko možností. V areáli sa nachádza reštaurácia s kapacitou až 250 miest, domček s grilovanými špecialitami, kaviarnička, chalúpky ľudových remesiel či svadobný prístrešok. Počas svadby je areál k dispozícii iba vám a vašim hosťom, a zabávať sa môžte až do ranných hodín bez toho, aby ste niekoho rušili alebo boli rušení. Svadobný obrad môžete absolvovať aj na Bojnickom zámku a ak ste občanom Bojníc, platí pre vás oveľa výhodnejšia cena.

Bojnicky Dvor

Hotel Chateau Šarkan

Hotel Chateau Šarkan sa nachádza 16 km od Štúrova v obci Šarkan obklopený privátnou záhradou. V priestoroch hotela sa nachádza reštaurácia, bar, salónik aj konferenčná miestnosť. Počas letných mesiacov môžete využiť aj terasu, hotelovú záhradu s rybníkom či vonkajší gril.

Hotel Chateau Sarkan

Theresia Chateau

Barokový Kaštieľ Theresia Chateau leží v Bernolákove na okraji obce na miernom návrší. V kaštieli vás privíta barokové nádvorie a krásne historické priestory, v ktorých žila i Mária Terézia. Jednoposchodová budova v tvare písmena U, s troma poschodovými krídlami s terasou je prezývaná “slovenským Versailles“. Kaštieľ patrí medzi najskvostnejšie barokové stavby na Slovensku a nachádza sa len 16 km z centra Bratislavy, čo z neho robí vyhľadávaný svadobný priestor.

Theresia Chateau

Kaštieľ Villa Bork

Villa Bork je menším šľachtickým vidieckym sídlom nachádzajúce sa v malebnej obci Borčice v objatí Ilavskej kotliny. Útulné priestory kaštieľa sú vybavené dobovým nábytkom. Interiér kaštieľa pohostí 70 svadobčanov a v letných mesiacoch si môžete hostinu vychutnať v svadobnom stane v kaštieľnom parku s kapacitou 130 miest na sedenie. Ubytovanie hostí v kaštieli nie je možné, ale personál vám rád pomôže zabezpečiť ubytovanie v overených a komfortných ubytovacích zariadeniach v blízkosti kaštieľa.

Kastiel Villa Bork

Kaštieľ Dezasse

Kaštieľ Dezasse je situovaný na okraji obce Jaslovské Bohunice v príjemnom prostredí anglického parku z 18. storočia. Z Bratislavy ste tu do 50 minút. Na svadobnú hostinu môžete využiť interiér kaštieľa, ale počas letných dní aj veľkokapacitný stan vonku. Ten pohodlne pohostí 156 svadobčanov pri okrúhlom sedení a 200 hostí pri banketovom sedení.

Kastiel Dezasse

Kaštieľ Šalgovce

Kaštieľ Šalgovce nájdete iba 12 km od kúpeľného mesta Piešťany. Súčasťou okolia kaštieľa je aj nádvorie, záhrada a kaplnka vhodná na romantický svadobný obrad, v ktorej sa zachovala freska z 18. storočia. Interiér je vhodný pre menšiu hostinu do 30 osôb. Vonkajší areál kaštieľa však pohostí aj 100 svadobčanov.

Kastiel Salgovce

Kaštieľ Planinka

Kaštieľ Planinka je rekreačné zariadenie sídliace v bývalom poľovníckom kaštieli z 18. storočia. Nachádza sa na samote v krásnom lesnom prostredí Malých Karpát neďaleko Trnavy. Kaštieľ ponúka možnosť sobáša priamo na nádvorí.

Kastiel Planinka

Vila Etelka

Historická vínna pivnica s oblúkovou sálou v novom šate, štýlové romantické podlubie a priestranná záhrada s rozľahlým trávnikom oddelená od okolitého sveta, to všetko ukrýva Vila Etelka v Modre. V teplejších mesiacoch je ideálnou voľbou svadobná hostina v záhrade s rozľahlým trávnikom. V Oblúkovej sále vínnej pivnice sa pretína dochovaná historická architektúra s modernými materiálmi a doplnkami. Podľa potrieb je možné Oblúkovú sálu komfortne prepojiť s ďalšou miestnosťou, ktorá sa zvyčajne využíva ako separé či tanečná miestnosť alebo slúži na zvýšenie kapacity hostí. Oblúková sála pohodlne usadí 48 hostí. Ubytovanie hostí je možné v novootvorenom Boutique Hoteli pod Lipou len 50 m od miesta konania svadby.

Vila Etelka

Kaštieľ Čereňany

Stredoveký Kaštieľ Čereňany je známy aj podľa názvu reštaurácie, ktorá sa v ňom nachádza – Reštaurácia Afrodita. Niet divu, pretože reštaurácia Afrodita sa od roku 2002 pravidelne umiestňuje medzi tri najlepšie reštaurácie na Slovensku. Šéfkuchár je zároveň aj majiteľom kaštieľa. V areáli vás privítajú tiene tristoročných líp zámockej záhrady a vínna pivnica. Vonkajší stan v záhrade kaštieľa má kapacitu 50 – 100 osôb, no svoje áno si možete povedať aj pri fontáne, vo veľkej sále, či v tanečnom pavilóne s prekrásnym výhľadom na kaštieľ.

Kastiel Cerenany

Kaštieľ Alfonz

Kaštieľ Alfonz je pôvodne renesančný kaštieľ postavený v prvej polovici 17. storočia. Je situovaný neďaleko Trnavy a v areáli sa nachádza aj bývalá koniareň a záhrada s jazierkom. V podzemí kaštieľa zase nájdete pivnicu. K dispozícii je aj veľká záhrada s jazierkom a posedením. Na výber máte väčšiu miestnosť, ktorá usadí 100 hostí a aj menšiu spoločenskú miestnosť pre 25 osôb.

Kastiel Alfonz

Hotel Amade Chateau

Spa Hotel Amade Chateau je luxusným a romantickým miestom na ostrovčeku pokoja a pohody – na Žitnom ostrove. Hotel má niekoľko štýlových priestorov pre celý rad svadobných osláv od malých a intímnych (do 65 osôb vo vnútorných priestoroch kaštieľa), až po veľké a veľkolepé oslavy pre 100 osôb (vonku v stane). Na svadobný obrad je hneď vedľa kaštieľa k dispozícii kostol zasvätený svätému Jakubovi – jeden z najstarších kostolov Žitného ostrova.

Hotel Amade Chateau

Hotel Gino Park Palace

Hotel Gino Park Palace je hotel s výnimočnou reštauráciou, ktorý sa nachádza v pokojnej lokalite mestskej časti Považskej Bystrice s názvom Orlové. Do historických priestorov kaštieľa zo 17. storočia sa pomestí až 120 svadobčanov. Na svadobný obrad a hostinu máte hneď niekoľko možností:

• v barokovej kaplnke sv. Jána Nepomuckého priamo v kaštieli
• v niektorom z historických priestorov kaštieľa
• pod holým nebom, v svadobnom altánku alebo historickom parku
• pod holým nebom na nádvorí kaštieľa s barokovou fontánou

Hotel Gino Park Palace

Palace Art Hotel Pezinok

Alebo známy aj pod názvom Šimák zámok Pezinok. Banketová sála so 150 ročnou históriou vás uchváti osem metrov vysokým stropom, zlatou štukovou výzdobou a trojmetrovým krištáľovým lustrom. Jej súčasťou je dvojposchodový vedľajší balkón, ktorý dáva priestoru nadhľad a eleganciu. Zlatá sála pojme až 200 svadobných hostí, no k dispozícii sú aj komornejšie priestory. Obnovená kaplnka v pôvodnej časti zámku je jedinečné miesto pre osudové chvíle. Vysvätená a pripravená pre cirkevné aj civilné svadobné obrady.

Palace Art Hotel Pezinok

Hotel Agátka

Hotel Agátka je prvý botique hotel na Slovensku na okraji Bratislavy v tesnej blízkosti prírodnej rezervácie Šúrsky prales. Historická budova prešla rozsiahlou rekonštrukciou neoklasického poľovníckeho zámočku zo 17. storočia. Hotel ponúka výnimočné celoročné priestory nielen pre svadobnú hostinu, ale aj svadobný obrad. Váš výnimočný deň môžete osláviť vonku pod holým nebom na svadobnej lúčke, vo vnútri hotela alebo pod vonkajším stanom.

Hotel Agatka

Vybrali ste svojho favorita? Alebo ich máte hneď niekoľko? Z toľkých krásnych miest sa, veru, ťažko vyberá obľúbenec, pretože každé jedno má svoje jedinečné kúzlo, a tak pre nás zostávajú víťazom všetky.

Sledujte nás aj pre ďalšie užitočné tipy a čoskoro vám prinesieme zoznam lokalít aj z ostatných kútov Slovenska.

Prejsť na ponuku

V prípade, že nesúhlasíte so zverejnením vašej fotografie v tomto článku / na tejto webovej stránke, kontaktujte nás.

DJ a zábava na Vašu oslavu ešte dnes +421 904 968 405

© 2023 Mojdj.sk. Všetky práva vyhradené.