Čaká vás stužková slávnosť a začínate postupne všetko plánovať? DJ spolu s lokalitou patria k tým podstatnejším bodom celého plánovania. Kvalitné priestory a kvalitní DJi sú rezervovaní aj viac než rok dopredu. Navyše, DJ je dôležitá osoba celého večera. Bude udávať rytmus, náladu a atmosféru. Na tortu, stužky či kytice do pár dní zabudnete, ale na to, ako ste sa bavili a tancovali, budete spomínať niekoľko rokov. 

Ako si vybrať miesto na stužkovú?

Miesto na stužkovú riešte v dostatočnom predstihu. Pokojne už na začiatku tretieho ročníka. Pamätajte, v tom istom období budú mať stužkovú desiatky ďalších tried a dobré priestory sa rýchlo obsadia. 

Na čo si dať pozor pri výbere lokality?

Prenájom sály bude patriť k tým vyšším položkám. Najprv sa v triede zhodnite, do akej sumy sa chcete zmestiť. Pomôže vám to hneď na začiatku zúžiť výber. A potom sa pozerajte na kapacitu miestnosti. Aj keď nájdete väčšie priestory za výhodnú cenu, nemusí to byť automaticky výhra. V zbytočne veľkej sále menšia trieda zanikne. Hostia určite uvítajú aj možnosť parkovania. Pri výbere sledujte najmä:

Rozpočet. U každej lokality sa vždy informujte, čo presne zahŕňa cena za prenájom, ktorú od vás pýtajú. Či zahŕňa aj zapožičanie stoličiek, stolov, obrusov, či je v cene aj nejaké občerstvenie a potrebná technika pre DJa. Každá lokalita to môže mať nastavené inak a vás potom neprekvapia dodatočné výdavky. 

Občerstvenie. Spýtajte sa lokality, aké jedlo vám vie ponúknuť a za akú cenu. Nezabudnite aspoň na jedno vegetariánske jedlo a myslite aj na hostí, ktorí môžu mať nejaké intolerancie.

Priestor. Miestnosť si choďte pozrieť aj osobne. Pozrite sa na to, ako je členená, či je tam dostatočný priestor pre večerný program, priestranný tanečný parket a či budú mať hostia dobrý výhľad, keď sa miestnosť zaplní stolmi.

Technické vybavenie. Zistite, čo vám vie lokalita ponúknuť po technickej stránke. Pýtajte sa na zvukové vybavenie, večerné osvetlenie, projektor, prípadne premietacie plátno. Všetky tieto informácie bude potrebovať aj DJ.

Dôležité otázky, ktoré sa nezabudnite lokality opýtať:

  • Dokedy môžete byť na mieste. Za každú hodinu naviac si budete musieť dodatočne priplatiť
  • Kedy môžete prísť chystať výzdobu
  • Pýtajte sa na prípadné zvukové obmedzenia
  • Ak budete mať na večernej párty aj dymové efekty, budete potrebovať povolenie lokality
  • Či je možné doniesť si vlastný alkohol, prípadne iné menšie občerstvenie

Ako si vybrať DJa na stužkovú?

DJ na stužkovú by mal byť skutočný profesionál. Čaká ho totiž neľahká úloha zabaviť dve rôzne publiká – roztancovať a zabaviť rodičov a neskôr večer po ich odchode rozprúdiť poriadnu párty ako sa patrí. A popritom ešte zvládnuť korigovať program. Zaujímajte sa hlavne o:

Má DJ skúsenosti s hraním na stužkových?

Niektorí DJi sú všestranní a zahrajú na každej oslave a niektorí uprednostňujú určitý druh eventov. Avšak čím viac rôznych eventov má DJ za sebou, tým lepšie. Na stužkovej musí totiž zabaviť staršie i mladšie publikum. Pokojne sa pýtajte DJa konkrétne, či chodí pravidelne hrávať na stužkové slávnosti. DJ, ktorý odohral niekoľko stužkových má lepšiu predstavu, ako taká stužková slávnosť vyzerá, pozná jej priebeh a vie, ako hostia reagujú. 

Má DJ základné skúsenosti s moderovaním?

Uvažujete, či potrebujete zvlášť moderátora? Zvážte podľa večerného programu. Ak ho máte nabitý niekoľkými výstupmi a chcete mať pred každou scénkou nejaký dlhší predslov, moderátor nebude na škodu. Pokiaľ nič také špeciálne neplánujete a máte štandardný program, tak šikovný DJ so skúsenosťami zo stužkových to hravo zvládne.

Má DJ vlastnú techniku?

Väčšina DJov má svoju vlastnú techniku, minimálne základné ozvučenie a osvetlenie, no projektor či premietacie plátno nemusí byť samozrejmosť. Tieto veci však vie väčšinou poskytnúť lokalita, preto sa informujte aj tam, akú techniku vám vedia zapožičať, prípadne či je už rovno započítaná v cene nájmu, aby ste ju zbytočne neplatili, ak si DJ prinesie vlastnú. 

Na čo si dať pozor pri výbere DJa na stužkovú?

  1. Pošlite DJovi časový harmonogram

Hneď ako budete mať naplánovaný program, oboznámte s ním aj DJa. Nezabudnite mu vyznačiť body a doplniť poznámky, ktoré sú dôležité preňho, napríklad ako uviesť vystúpenie, kedy zahrať ktorú pesničku a podobne. Pokiaľ máte v programe nejaké tanečné scénky, je vhodné si ich na mieste vyskúšať.

  1. Nechajte DJovi priestor a čas na prípravu

DJ príde na miesto konania v dostatočnom predstihu, aby si pripravil všetku potrebnú techniku, nasvietil a ozvučil miestnosť a spravil zvukovú skúšku. Nečakajte však, že tam DJ bude skôr než 3 až 4 hodiny pred začatím stužkovej. Deň predtým mal pravdepodobne inú akciu a pred ďalšou bude potrebovať oddych.

  1. Určite kontaktnú osobu pre DJa

Ako sme spomínali, nezabudnite vopred DJa oboznámiť s programom. Predovšetkým dopredu napísať, ak chcete, aby niečo konkrétne odznelo. Je vhodné, aby ste určili jednu osoba, ktorá bude DJovi k dispozícii počas večera, ak by nastali nejaké zmeny v programe alebo ak by niečo potreboval.

  1. Nenechajte DJa o hlade a smäde

Pri objednávaní jedla nezabudnite pridať jednu porciu naviac pre DJa. Jeho pracovný deň nezačína vtedy, keď sa postaví za mix pult a pustí prvú pesničku, ale začal sa už niekoľko hodín predtým. Musí si pripraviť všetku potrebnú techniku, naložiť ju do auta, presunúť sa na miesto a tam ho ešte čaká zdĺhavá príprava. Bude sa o vás starať a zabávať vás celý večer a noc a takisto si bude potrebovať urobiť prestávku a doplniť energiu.

Aká je cena za DJa na stužkovú?

Cena za DJa na stužkovú je veľmi individuálna, pretože závisí od rôznych faktorov. Chcete sa zabávať do skorých ranných hodín? Počítajte s tým, že sa to odrazí na cene. Aký veľký je priestor, kde máte stužkovú? Je to väčšia sála s pódium alebo členitý priestor? Podľa toho sa prispôsobuje množstvo osvetlenia a ozvučenia a takisto náročnosť inštalácie. Záleží aj, ako náročný program budete mať, pretože DJ tým pádom vystupuje v dvoch úlohách – ako samotný DJ a zároveň moderátor. 

Všetky tieto faktory ovplyvňujú konečnú cenu za DJa. Preto prispôsobujeme DJ balíky tak, aby si vedel vybrať každý. Základný balík aj s ozvučením a osvetlením viete získať už od 799 EUR alebo v prípade väčšieho priestoru a dlhšieho času hrania je to DJ balík od 1099 EUR. Ak chystáte len menšie posedenie v útulných priestoroch s nižším počtom hostí, radi vypracujeme individuálnu ponuku na mieru.

Spojte sa s nami na čísle +421 904 968 405, napíšte e-mail na info@mojdj.sk alebo získajte nezáväznú ponuku.

DJ a zábava na Vašu oslavu ešte dnes +421 904 968 405

© 2023 Mojdj.sk. Všetky práva vyhradené.