6 kaštieľov a zámkov pre rozprávkovú svadbu na východnom Slovensku

Plánujete svadbu na východnom Slovensku a hľadáte rozprávkový zámok alebo kaštieľ, v ktorom sa odohrá váš svadobný deň? Prezrite si zoznam kaštieľov a zámkov na východnom Slovensku, ktoré sú otvorené a poskytujú svoje priestory pre oslavy výnimočných udalostí. Síce sa na východe Slovenska nachádza oveľa menej kaštieľov a zámkov v porovnaní so západným alebo stredným Slovenskom, no každý jeden má svoje čaro a je z čoho vyberať.  

Odporúčame: 

Kaštieľ Fričovce

Kaštieľ Fričovce sa nachádza v krásnej prírode v regióne Horný Šariš v obci Fričovce pri Prešove. V Kaštieli sa špecializujú najmä na svadby a firemné akcie. Pre väčšie hostiny je k dispozícii salónik s výhľadom smerom k parku, ktorý pojme až 150 hostí. Pre menšie oslavy je ideálny hudobný salónik (30 miest) alebo poľovnícky salónik (15 miest). V lete si môžete vychutnať osviežujúci kokteil so svojimi hosťami na letnej terase (36 miest). V okolí kaštieľa sa nachádza prekrásny park s jazerami a svadobná kaplnka sv. Bartolomeja.

Kaštieľ-Fričovce

Kaštieľ Péchy

Romantický kaštieľ Péchy sa nachádza v dedinke Hermanovce len 20 km od Prešova. Stáročne sídlo rodiny Péchy stojí uprostred trojhektárového anglického parku. Rozľahlý park je ideálnym miestom pre svadbu vonku pod elegantným bielym stanom, ale tu možnosti kaštieľa nekončia. Na oslavu môžete využiť aj Lovecký Dom, Clubhous a veľké slnečné terasy. Malebné okolie kaštieľa je skvelou voľbou aj na svadobné fotenie.

Kaštieľ-Péchy

Kaštieľ Lučivná

Kaštieľ Lučivná nájdete v malebnom prostredí pod Vysokými Tatrami v dedinke Lučivná. Kaštieľ je ideálnym miestom pre svadobnú hostinu, ako aj samotný obrad v záhrade kaštieľa pod altánkom. Cirkevný sobáš je možné uskutočniť v neďalekom kostole. Svadobnú hostinu pre vás vedia pripraviť v interiéri ako aj vo vonkajších priestoroch kaštieľa.

Kaštieľ-Lučivná

Kaštieľ Petrovany

Zažite rozprávkovú svadbu v nádhernom prostredí kaštieľa Petrovany. Kaštieľ ponúka aj výbornú dostupnosť z mesta – len 8 km od Prešova. Na svadobnú hostinu môžete využiť krásne okolie kaštieľa, vonkajšiu terasu alebo spoločenské miestnosti v interiéri. Klenbové pivničné priestory sa zase perfektne hodia pre svadobný obrad. Miestnosti kaštieľa si zachovali historický ráz, a preto sú veľmi obľúbenou voľbou aj na svadobné fotenie.

Kaštieľ-Petrovany

Sýpka Fintice (Dessewffyovský kaštieľ)

Sýpka Fintice je súčasťou národnej kultúrnej pamiatky Dessewffyovskeho kaštieľa s areálom. V posledných rokoch prešiel niekoľkými rekonštrukciami, ktoré kaštieľu navrátili jeho historickú atmosféru. Svoje áno si môžete povedať v parku pri kaštieli a hostí usadiť v erbovej sále s krásnym stropom s neorenesančnou maliarskou výzdobou. Dostupnosť ku kaštieľu je taktiež výborná – len pár kilometrov od Prešova.

kastiel-fintice

Kaštieľ Šaca

Rokokový kaštieľ z 18. storočia sa nachádta na okraji košickej mestskej časti Šaca a je výstavnou Národnou kultúrnou pamiatkou. Kaštieľ Šaca sa využíva najmä na prenájom priestorov pre rôzne akcie, ako napríklad hudobné koncerty, firemné akcie, módne show, garden party či svadby. Na oslavu sú k dispozícii interiérové časti kaštieľa ako aj priestor vonku v okolí kaštieľa. Najparádnejšia je oválna Rytierska sieň s nádhernou freskou na kupole. Kaštieľ Šaca je veľmi obľúbený aj medzi fotografmi, ktorí radi využijú jedinečné priestorové možnosti pri svadobnom fotografovaní.

kastiel-Saca

Vybrali ste si svoje ideálne miesto na svadbu? Historické priestory zámkov a kaštieľov vytvárajú magickú atmosféru, a tú vie ešte perfektne podčiarknuť správne osvetlenie miestností a, samozrejme, skvelá hudba a s tým vám veľmi radi pomôžeme.

Prejsť na ponuku

V prípade, že nesúhlasíte so zverejnením vašej fotografie v tomto článku / na tejto webovej stránke, kontaktujte nás.

DJ a zábava na Vašu oslavu ešte dnes +421 904 968 405

© 2023 Mojdj.sk. Všetky práva vyhradené.