Svadba v stodole: čarovné miesta na svadbu pod holým nebom

Svadba v stodole je čoraz viac populárnou témou vo svadobných kruhoch. Niet divu, je to iné, originálne a magické, a takú svadbu si predsa želá každá nevesta so ženíchom. Aj na Slovensku nájdeme niekoľko zaujímavých miest a mnohé z nich sú skutočne čarovné. Aby sme vám uľahčili pátranie po rozprávkových stodolách na svadbu, prinášame vám prehľadný zoznam stodôl z celého Slovenska. Nájdete tu nielen typické stodoly, ale aj miesta, ktoré sú obklopené krásnou prírodou a dýchajú vidieckou atmosférou.

Západné Slovensko

Abeland

Abeland sa nachádza v jedinečnom prostredí karpatských lesov neďaleko Bratislavy a unikátny je v tom, že ukrýva jednu z najväčších ekologických slamených stavieb na Slovensku. Pokiaľ túžite po svadbe v krásnom prírodnom prostredí s vidieckym nádychom, toto bude pre vás ideálne miesto.

Abeland

Cisársko-kráľovská jazdiareň Nové Zámky

Jazdiareň v Nových Zámkoch nie je úplne v štýle stodoly, ale nesie v sebe určitú unikátnosť a aj históriu. Bola postavená koncom 19. storočia pre cisársko-kráľovský pluk, prežila bombardovanie počas druhej svetovej vojny a jej drevená strešná konštrukcia vysoká 25 metrov sa zachovala až do dnes. V súčasnosti patrí medzi národné kultúrne pamiatky. Budova prešla rekonštrukciou a slúži na rôzne spoločenské podujatia.

Jazdiaren

La Stodola

La Stodola sa nachádza v malej dedinke Pobedim medzi Piešťanmi a Novým Mestom nad Váhom. Patrí k jednej z najväčších v tomto okolí s kapacitou až 100 hostí. Sobáš sa dá realizovať priamo v záhrade vedľa stodoly. La stodola vám poskytne pokojnú atmosféru, zaujímavé zákutia v okolí a priestranný a svetlý interiér.

La Stodola

Meridiana Bojnice

Penzión a reštaurácia Meridiana sa nachádza medzi Bojnicami a Prievidzou. Táto lokalita má opäť trošku iný nádych ako ostatné, ktoré sme v tomto článku predstavili. Priestory zvonka síce nepôsobia ako stodola, ale keď vstúpite dnu, obkolesia vás prírodné materiály – steny zo sivých kameňov, drevená podlaha a drevené trámy. Spolu so správnym osvetlením má svoje osobité čaro.

Meridiana Bojnice

Nad Stajňou

Ide o jazdecký areál, ktorý nájdete len 4 km od Trenčína. Nad stajňou je zároveň aj penzión a hostinec, takže v prípade potreby viete jednoduchšie vyriešiť ubytovanie pre svojich svadobných hostí. Areál je obklopený malebným prostredím s vidieckym nádychom a ak ste romantická duša, vedia pre vás vystrojiť jazdu elegantným kočiarom ťahaným dvomi frízskymi koníkmi.

Nad Stajnou

Penzión pod Hájom

Rodinný Penzión pod Hájom sa neradí medzi typické stodoly, ale vidiecku atmosféru tu jednoznačne nájdete. Ak túžite po krásnej svadbe v prírode, vzdialenej od mestského hluku, penzión Pod Hájom naplní vaše očakávania. Nekonvenčné priestory sa miešajú s rustikálnymi prvkami, ktoré posilnia celkový vzhľad výzdoby a dotvoria atmosféru vášho svadobného dňa. K dispozícií je hlavná sála s kapacitou 110 hostí, ale aj priestory v exteriéri, kde vás privíta rozkvitnutá záhrada.

Penzion pod Hajom

Ranč 13

Ranch 13 sa nachádza v meste Nemšová, ktoré je len 12 km od Trenčína. V tomto prípade nejde len o jeden priestor, ale Ranch 13 predstavuje väčší areál, ktorý ponúka verejnosti rôzne aktivity ako sú napríklad jazdecké kurzy či tréning koní a, samozrejme, aj prenájom priestorov na svadbu. Pokiaľ chcete zažiť jedinečné westernové prostredie s atmosférou divokého západu, tak Ranch 13 je pre vás tá správna voľba.

Ranc 13

Stodola – prírodný areál Ľubianka

Stodola sa nachádza na malom vidieku zvanom Ľubianka. Je to časť dedinky Oslany v okrese Prievidza. Nájdete tu príjemné prostredie, kde na vás počas celej svadby bude dýchať vzduch vidieka. V Stodola Ľubianka vám pomôžu zrealizovať vaše predstavy o dokonalej svadbe.

Stodola Lubianka

Zelený deň

Magické miesto, ktoré sa nachádza v dedinke Bošáca neďaleko Nového Mesta nad Váhom. Zelený deň pôvodne slúžilo a stále aj slúži ako kvetinárstvo, no za ním sa nachádzali nevyužité hospodárske budovy a tak prišli majitelia s nápadom, ako im vdýchnuť druhý život. Rozhodli sa poskytnúť toto miesto pre ľudí, ktorí túžia po neobyčajnej svadbe s nostalgickým nádychom starých čias a znovuobjavených tradícií.

Zeleny den

Stredné Slovensko

Stodola Gréta

Stodola Gréta je súčasťou celodreveného hotelového komplexu, ktorý je postavený v tradičnej architektúre liptovského kraja. Stodola Gréta je pomerne novou stavbou a pýši sa titulom najväčšej svadobnej stodoly priamo na brehu Liptovskej Mary. Očarí vás 13 metrov vysoký celodrevený krov či priehľadná stena s výhľadom na Liptovskú Maru a Nízke Tatry. Priestor má výbornú akustiku a je vhodný pre svadby od 70 do 200 osôb.

Koliba Gréta

Penzión na Ráztočnom

Penzión na Ráztočnom sa nachádza 5 km za obcou Klenovec a samotná budova penziónu je pamiatkovo chránený objekt. V bezprostrednej blízkosti sa nachádza skutočná stodola. A prečo skutočná? Pretože vyzerá presne tak, ako si stodolu zvyčajne predstavujeme.

Penzion na Raztocnom

Stodola Zlatka

Stodola Zlatka sa nachádza v tichom prostredí obklopená prírodou v dedinke Holiša, ktorá je len 7 km od mesta Lučenec. Na sociálnych sieťach ich nájdete skôr pod názvom Penzión Zlatka, pretože poskytuje aj komfortné ubytovanie s možnosťou wellnessu či športových aktivít a stodola je súčasťou areálu. Maximálna kapacita ubytovania je 30 hostí. Na dobrom jedle si pochutnáte v reštaurácii penzióna, ktorá je postavená na podpore výroby lokálnych potravín. Svoj manželský sľub si môžete vymeniť aj v parku, ktorý sa nachádza v blízkosti stodoly.

Stodola Zlatka Holisa

Východné Slovensko

Ranč Dubina

Ranč Dubina sa nachádza približne 20 km od Prešova v blízkosti dedinky Ražňany. Na súkromnom pozemku (uzatvorený areál v lese) máte pri prenájme k dispozícii sálu ako atypickú drevenú stavbu s kapacitou 150 hostí. Ubytovať tu viete až 40 svadobných hostí. Ak túžite po svadbe priamo v srdci lesa, Ranč Dubina je ideálna voľba.

Ranc Dubina

Stodola Zlatník

Stodolu nájdete v maličkej obci Zlatník v krásnom podhorskom prostredí na východe Slovenska. Sú to priestory bývalej gazdovskej usadlosti a to dáva priestoru nenapodobiteľný punc originality a pokojnej atmosféry. Stodola je zariadená starožitným originálnym zemplínskym nábytkom – kredencom, šafarňou, ladou, no ak si viac predstavujete svadbu v romantickom provensálskom alebo boho štýle, veľmi radi vám vyjdú v ústrety. Stodola pojme až 100 ľudí a nemusíte sa obávať ani dažďa, či vetra.

U Hricka

Stodolienka U Hricka sa nachádza v malom mestečku Hanušovce nad Topľou. Je zároveň známa aj ako Reštaurácia U Hricka, kde podávajú vynikajúce jedlo. Ak hľadáte priestranné miesto, ktoré vyzerá ako ozajstná stodola s magickou atmosférou, práve ste ho našli. Stodolienka je postavená v tradičnom ľudovom štýle a drevo nájdete v sále takmer všade. Súčasťou stodoly je aj vonkajšia záhrada, kde sa hostia môžu usadiť na balíkoch slamy.

U Hricka

Tak, a týmto by sme zoznam ukončili. Natrafili sme, veru, na krásne miesta. Svadba na vidiecky štýl pod holým nebom rozhodne má svoje čaro. A čo vy? Našli ste si svojho favorita? My veríme, že áno a aby ste mali postarané aj o výbornú hudobnú zábavu, tak s tým vám veľmi radi pomôžeme my.

Prejsť na ponuku

V prípade, že nesúhlasíte so zverejnením vašej fotografie v tomto článku / na tejto webovej stránke, kontaktujte nás.

DJ a zábava na Vašu oslavu ešte dnes +421 904 968 405

© 2023 Mojdj.sk. Všetky práva vyhradené.